Du är den viktigaste personen i ditt liv

Först behöver du ta hand om dig och dina behov innan du kan ge till andra.

Om du känner mig privat kan du säga: ”Det är lätt för dig att säga, du är det enda barnet och du har inga egna barn. Du måste bara ta hand om dig själv. Din man kan ta hand om sig. ” Ja det är sant. Men det finns universella lagar som gäller för oss alla. Oavsett om du är ansvarig för andra eller inte. Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du behöver ta hand om dig själv först så att du har kraft att ge till andra.

En bil med tomt batteri startar inte. Detta gäller också för vår kropp. Du behöver fylla dina egna batterier först. Om du inte mår bra kommer det också att ha en negativ inverkan på din omgivning. Därför ska du se till dina behov varje dag och ta reda på vad som ger dig energi och påfyllning.

Jag mår bäst när jag är i naturen. Där kan jag släppa taget och koppla av. Naturen ger mig lugn och glädje. Det gäller även för guidade meditationer. Jag mår bra av att gå på en inre resa för att träffa mig själv i ett skyddat, fridfullt inre rum och för att återvända med ny styrka. 

Vad är det som hjälper dig att fylla på dina batterier?

Precis som jag guidar andra i naturen och med meditationer låter jag vänner och kollegor hjälpa mig. Vi behöver alla hjälp. Vem och vad stöder dig?

Att besöka en coach eller konsult är inte ett tecken på svaghet, utan innebär att du har tagit ett beslut att forma din lycka inifrån och därmed vara fri från yttre omständigheter. Vägen till inre hälsa är den enda med långsiktig framgång. Ju bättre du vet om och tillgodoser dina behov, desto lyckligare är du. Du blir en förebild för din familj och dina vänner. Du inspirerar andra att lyssna på sin inre röst och skapa sin egen lycka.