Glädje, Joy, Freude, Yorokobi, Ananda.

Det finns många ord för glädje. Den har många former att uttrycka sig på. För mig är elementet vatten en av dom.

Kära vatten,

vi vet alla att du rensar oss när vi tar ett bad, men jag känner att du kan mycket mer än så. Jag mår väldig bra av din närvaro. När jag befinner mig vid en sjö så bli jag lugn och min tankar vidgas. Är jag vid havet så känner jag hur otroligt mycket kraft du har och du hjälper mig att uppleva min egen.

Du har en magisk dragningskraft för mig. Jag tror du har det för alla människor. Barnen älskar att leka med vatten, vi vuxna gillar att promenera vid vattnet och vem blir inte imponerad av att se ett vattenfall? Jag blir så glad när jag går förbi en vild, sprudlande bäck. Jag tycker att du rensar mina tankar, emotioner och min kropp bara genom att jag tittar på dig och hör ditt forsande ljud. Man kan ha mycket skoj med dig. 

Vi kan bli överraskade av din spontanitet. Tänk en varm sommardag och så kommer du som ett åskväder. Dina regndroppar smattrar ner på marken och vi har precis hunnit ställa oss under ett tak och är imponerade av kraften som kommer ovanifrån. Eller så har vi inte ställt oss i något skyddat läge och istället gläder oss av att vi bli genomblöta och att vi kan dansa i regnet och plaska i vattenpölarna.

Minns du denna känsla? När plaskade du senast i en vattenpöl? Det finns inget bättre tillfälle än nu att göra något galet. Ta antingen av dig skorna eller på dig gummistövlar och gå ut! Prova! Det finns inget bättre för att hitta glädjen än att leka med vattnet. En så liten vattensamling kan framkalla så mycket glädje!

Och vad säger barnet i dig? Barnet i mig säger: Tack kära vattnet för att du gör mig glad! 

La Lindbladh