Shinrin Yoku

Shinrin Yoku stärker vårt immunförsvar och gör oss gladare.

Hjärtligt välkommen till min skogsbadkurs! Vi kommer bada med alla sinnen i naturen.

Life Coaching La Lindbladh
La Lindbladh Waldbaden
Waldbaden Shinrin Yoku Lindbladh
Life Coaching La Lindbladh
Life Coaching La Lindbladh

Shinrin Yoku/ Skogsbad kurs

Vad är Skogsbad?

Shinrin Yoku-rörelsen började på 80-talet i Japan och kallas även för Skogsbad. Shinrin Yokus hälsofrämjande effekter har forskats på i Japan, Amerika och Europa. I Sverige är det Lantbruksuniversitet som gjort studier på hur vistelse i skogen hjälper mot utmattning och depression. Genom att bada med alla sinnen i skogens atmosfär upplever du dom positiva effekter som naturen har på vår psykiska och fysiska hälsa. En av dom mätbara parametrarna är att blodtrycket sänks. Skogsbad stärker ditt immunförsvar, reducerar stresshormoner och förbättrar din sömn. 

Vad händer när du badar med alla sinnen i naturen?

Med varje steg lämnar du vardagen bakom dig och går in i skogens förtrollande värld. Du öppnar dig för personlig kontakt. Du utforskar naturen med alla dina sinnen. Jag inbjuder ditt inre barn att åka på en upptäcktsresa med mig. Lugn i naturen överförs till dig, precis som växternas kraft. Vi dröjer i kraftfulla naturområden, känner anslutningen till jorden och låter den här specialiteten ge oss gåvor. Under min vägledning kommer du att upptäcka ditt individuella sätt att kommunicera med din omgivning. Du uppfattar naturen mer intensivt och kopplar av djupt. Detta gör det lättare för dig att känna dina egna behov. Detta är en upptäcktsresa som får dig att känna dig som mer hemma med dig själv. Så att du också njuter av Shinrin Yoku-filosofin i din vardag, kommer jag att visa dig hur du enkelt kan ta skogens lugn med dig.

Vad tar du med dig?

Ta gärna på dig varmare kläder än vanlig. Vi kommer att gå i sakta mak och sitta ner om vädret tillåter. Du kommer att slappna av och då är det lätt hänt att du frysar. Därför rekommenderar jag även att packa ner extra varma kläder i ryggsäcken. Ta med sittunderlag om du har eget eller låna av mig. Du tar med mellanmål och dricka efter dina egna behov. Äger kursen rum på kvällen gör vi en gemensam rast för att äta medhavd matsäck.

Tack för igår, det var jättefint. Många fina insikter, en ny nivå av relaterande med naturen. Jag älskar ditt smittande skratt och nyfikenhet, utforskande lust på det okända. Du väckte barnet och lusten i mig att utforska. Att stanna upp och ta in här och nu. Tack Danke!
Referenz Marie
Marie Söderblom
Coach

Var hålls kurserna?

Kurs i Tollered

Adress: Tolleredhöjden 14, 44850 Tollered

Vi möts framför gula huset. Vi kommer att vara på lugna platser i närmaste skogen.

Med bil: Tollered ligger på E20 mellan Göteborg och Alingsås. 30 minuter från Göteborg. Det finns parkering framför dörren och längs med gatan.

Med kollektivtrafik: Med tåg från Göteborg eller Alingsås till Floda. I Floda byter du till bussen mod Tollered. Resan från Göteborg tar cirka 45 minuter. Busshållplatsen Brännabben ligger 7 minuters promenad från huset. Jag hjälper dig gärna med planeringen. Du hittar de aktuella tidtabellerna på https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/

Kurs i Göteborg

Vi möts innanför Botaniska Trädgårdens entré vid sittplatsen framför dammen. Vi kommer att vara på lugna platser i Botaniska Trädgården. 

Adress: Göteborgs botaniska trädgård, Carl Skottsbergs Gata 22A, 413 19 Göteborg

Vad kostar en kurs?

Du investerar 350 kr i din hälsa.

Hur betalar jag?

Du betalar online med kreditkort eller väljer alternativet på plats. Vill du betala med Swish så bokar du först i bokningssystemet. Du väljer optionen på plats. Sen kan du betala med Swish till 0739195228.

Vill du använda ditt friskvårdsbidrag?

Se frågor och svar längst ner.

Efter bokningen får du ett e-postmeddelande med all viktig information om dagen.

Boka en ledig plats här

Boka en ledig plats här

Om du inte bara letar efter en personlig kontakt med naturen, utan också en djupare kontakt med dig själv, rekommenderar jag clarity retreaten. Vill du uppleva naturens lugnande effekter ensam kan du boka stressfri-konsultationen. Har du inte möjlighet att komma till mig kan en av mina online coaching på distans vara något för dig. 

Life Coaching La Lindbladh
Life Coaching La Lindbladh
Shinrin Yoku Waldbaden
Life Coaching La Lindbladh
Life Coaching La Lindbladh

Skogsbadskurs för privata grupper

Shinrin Yoku-kurs för vänner, möhippa, förening eller en personalgrupp.

Du kan boka en privat Shinrin Yoku-kurs, som kommer att anpassas till era behov. Om du är intresserad, skriv gärna och berättar om dina önskemål: info@lalindbladh.com

Var? I Göteborg eller Tollered. Var så god och kontakta mig om du vill att jag komma till er. 

Hur många? För upp till 18 personer. Om ni är en större grupp kan vi dela upp er i mindre grupper, eller jag kan be en kollega att vara med.

Hur länge? Minst 1½ timme. Högst 3 timmar beroende på era önskemål.

Investering? 350 kr / person (minst 3 500 kronor)

Vad är Shinrin Yoku? Var kommer Shinrin Yoku ifrån?

Shinrin Yoku eller även kallad för Skogsbad har en avkopplande och harmoniserande effekt på dina tankar, dina känslor och din kropp. Shinrin Yoku betyder bokstavligen ”bada med alla dina sinnen i skogens atmosfär” och har varit en medicinskt erkänd form av terapi i Japan sedan 1980-talet. Det hjälper människor med stress symptom, depression och utbrändhet. För människor utan symtom på sjukdom ökar skogsbad välbefinnande och hälsa i samma utsträckning som meditation, yoga och andra avkopplingsmetoder. 

Vetenskapligt bekräftade effekter:

  • Sänker pulsen
  • Förbättrar blodtrycksvärdena
  • Optimerar hjärtfrekvensen
  • Minskar frisättningen av stresshormoner Förbättrar
  • sömnen
  • Förbättrar de röda blodkropparna och därmed immunsystemet.
  • Nervsystemet slappnar av.
  • Fördjupar andningen, ökar syreinnehållet.
  • Blodsockernivån minskar.
  • Minskar ångest, stress, irritabilitet, trötthet.
Skogsbad med La är helt underbart, hon har ett äkta kärlek till skogen som sprids till alla i hennes närhet. La har ett mycket inkännande och mjukt sätt att guida var och en genom skogsbadet som får en att känna sig trygg och avslappnad och hennes val av platser i skogen är helt fantastiska. Rekommenderar alla att uppleva ett skogsbad med fina La!
Referenz Lisa Skånberg
Lisa Skånberg
arbetsterapeut

Frågor och svar

Frågor om Shinrin Yoku

Kurs i Tollered

Vi Möts på Tolleredhöjden 14, 44850 Tollered, framför gula huset. Vi kommer att vara på lugna platser i närmaste skogen.

Hitta hit: Det finns parkering framför dörren och längs med gatan. Nästa busshållplats är Brännabben (Lerum) i Tollered. Bussresan från Floda station tar 13 minuter. Kontakta oss för information.

https://www.vasttrafik.se/reseplanering/reseplaneraren/

Kurs i Göteborg

Vi träffas innanför Botaniska Trädgårdens entré vid sittplatsen framför dammen. Vi kommer att vara på lugna platser i Botaniska Trädgården. Adress: Göteborgs Botaniska Trädgård, Carl Skottsbergs Gata 22A, 413 19 Göteborg

Bekväma, varma, väderbeständiga kläder. Dryck och ett mellanmål enligt dina behov. Du kan ta med en sittdyna eller låna en.

Varmt och mysigt. Klä dig varmare än för en promenad. Det är svalt i skogen och vi kommer inte att röra oss mycket. Vattentäta kläder och skor rekommenderas. Ta med extra varma kläder i en väska / ryggsäck oavsett årstid. 

Allmänna frågor

Du kan få ett kvitto av mig. Alla mina konsultationer och kurser motverkar stress. Meditation och mindfulness som stresshantering är med i Skatteverkets lista för friskvårdsaktiviteter. Båda delar ingår i mina konsultationer och Shinrin Yoku kurser. 

Du betalar online med ditt kreditkort eller väljer alternativet på plats. Vill du betala med Swish så bokar du först i bokningssystemet. Du väljer alternativ på plats. Sen kan du betala med Swish till 0739195228. 

I bekräftelse-mailet för din bokning hittar du en länk till din bokade tid. Om du vill boka om tiden kan du göra det så här: Gå in i översikten över evenemanget, högerklicka på ”Reschedule” och välj en ny tid. Observera att avbokningsfristen är 24 timmar innan din bokade tid. 

Du kan avboka upp till 24 timmar innan bokade tiden. För att göra detta, klicka på länken i bekräftelse mailen, välj din bokning och klicka på ‘Cancel’ till höger. Din avbokning kommer att bekräftas via e-post. 

Om du har tekniska svårigheter,skick ett mail till skicka info@lalindbladh.com

Du skriver till mig och får svar inom 1 till 3 arbetsdagar.